dinsdag 29 maart 2011

Patronen

AMSTERDAM – Gwen Stefani heeft New York Fashion Week afgesloten met haar LAMB-collectie voor lente/zomer 2011. Inspiratie haalde de zangeres/ontwerpster vooral uit de Afrikaanse cultuur.

AFP
LAMB tijdens New York Fashion Week
De modellen waren gekleed in flirterige jurkjes met gekleurde prints, lange jurken van doorschijnende stoffen en nette pakken met mozaïek patronen.
Veelgebruikte kleuren waren okergeel, rood, blauw, legergroen en bruin. Dit kleurenpalet werd afgewisseld met zwart, grijs en wit. Veel kledingstukken met gekleurde prints waren afgewerkt met zwart/wit geblokte randen.


Afrikaanse prints

Stefani ontwierp jurkjes en jassen van dikke stoffen met drukke prints, zeer vrouwelijke jurken en tops van doorschijnende stoffen in de kleuren grijs en zwart. Ook naveltruitjes en broekpakken passeerden de revue. Afrikaanse prints en een vrouwelijk silhouet waren in elk ontwerp terug te vinden.
De modellen waren opgemaakt met donkerrode lippenstift, zwarte eyeliner onder de ogen, donkere, goudkleurige oogschaduw en roze rouge op de wangen. Met een donkerbruin potlood waren de wenkbrauwen flink aangezet. Het haar was versierd met vlechten, knotten en hoedjes.

Emotioneel

Gwen Stefani liep zelf ook over de catwalk in een door haar zelf ontworpen outfit; een broekrok van tweed, versierd met rode en gele strepen en een gekleurde blazer. Ook zoontje Kingston mocht zijn entree maken op de catwalk.
Na afloop van de show pinkte Stefani een traantje weg. “Ik probeer niet te huilen. Het is niet zo dat ik heel blij of heel verdrietig ben, het is voor mij een natuurlijke opluchting,” aldus Stefani tegen The Associated Press. (17 september 2010)

Designer Bestenheider - Birna chairs

Manish Arora

Geen opmerkingen:

Een reactie posten