dinsdag 29 maart 2011

Patronen

AMSTERDAM – Gwen Stefani heeft New York Fashion Week afgesloten met haar LAMB-collectie voor lente/zomer 2011. Inspiratie haalde de zangeres/ontwerpster vooral uit de Afrikaanse cultuur.

AFP
LAMB tijdens New York Fashion Week
De modellen waren gekleed in flirterige jurkjes met gekleurde prints, lange jurken van doorschijnende stoffen en nette pakken met mozaïek patronen.
Veelgebruikte kleuren waren okergeel, rood, blauw, legergroen en bruin. Dit kleurenpalet werd afgewisseld met zwart, grijs en wit. Veel kledingstukken met gekleurde prints waren afgewerkt met zwart/wit geblokte randen.


Afrikaanse prints

Stefani ontwierp jurkjes en jassen van dikke stoffen met drukke prints, zeer vrouwelijke jurken en tops van doorschijnende stoffen in de kleuren grijs en zwart. Ook naveltruitjes en broekpakken passeerden de revue. Afrikaanse prints en een vrouwelijk silhouet waren in elk ontwerp terug te vinden.
De modellen waren opgemaakt met donkerrode lippenstift, zwarte eyeliner onder de ogen, donkere, goudkleurige oogschaduw en roze rouge op de wangen. Met een donkerbruin potlood waren de wenkbrauwen flink aangezet. Het haar was versierd met vlechten, knotten en hoedjes.

Emotioneel

Gwen Stefani liep zelf ook over de catwalk in een door haar zelf ontworpen outfit; een broekrok van tweed, versierd met rode en gele strepen en een gekleurde blazer. Ook zoontje Kingston mocht zijn entree maken op de catwalk.
Na afloop van de show pinkte Stefani een traantje weg. “Ik probeer niet te huilen. Het is niet zo dat ik heel blij of heel verdrietig ben, het is voor mij een natuurlijke opluchting,” aldus Stefani tegen The Associated Press. (17 september 2010)

Designer Bestenheider - Birna chairs

Manish Arora

maandag 28 maart 2011

La Rafle

Shot uit de film "La Rafle"
In de vroege zomer van 1942 werd de Joodse gemeenschap van Parijs opgeschrikt door een grootschalige razzia van de Duitse bezetters. De Nazi's lichtten de Joden uit hun bed en dreven ze bijeen. Dertienduizend mannen, vrouwen en kinderen werden afgevoerd naar een groot wielrenstadion, het Vélodrome d'Hiver. Ze verbleven vijf dagen op de voormalige sportfaciliteit, waar ziektes en de honger bruut om zich heengrepen. Hun hartverscheurende lot was het concentratiekamp Beaune-la-Rolande, dat officieel te boek stond als doorvoerkamp. De ouders werden van hun kinderen gescheiden en naar het oosten afgevoerd.

Ik heb voor dit shot gekozen omdat het heel tegenstrijdig is, aan de ene kant het enge griezelige gevoel van het concentratiekamp maar daarnaast het kind wat dolgraag weg wilt en zijn moeder wil vinden (die overigens overleden is). Een onschuldig kind dat niet beseft wat er om hem heen gebeurd. Erg mooi gefilmd.

donderdag 24 maart 2011

SYTYCD

De beste choreo's uit So you think you can dance 2010
I like it!!!

zondag 20 maart 2011

Moulin Rouge

Deze Love Medley geeft me elke keer weer kriebels, het liedje van mij en mijn vriend
Een prachtige film met mooie aankleding en een super sterk liefdes verhaal.
De liedjes uit de film zijn allemaal goude oude meezingnummers, een heerlijke film om bij weg te swijmelen.
Een echte aanrader dus.


zaterdag 19 maart 2011

Blue

Blue man group

Deep blue sea- Gouden gids reclame



Delfs blauw tegeltje


vrijdag 18 maart 2011

Quotes

Andy Warhol

They always say that time changes things, but you actually have to change them yourself.

Man Ray
l paint what cannot be photographed, and l photograph what l do not wish to paint.

Vincent van Gogh
I dream my painting, and then I paint my dream. 

Michael Jackson
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.  

Elvis Presley
The image is one thing and the human being is another...it's very hard to live up to an image. 

donderdag 17 maart 2011

Kyle Bean

Je bent wat je eet

Killing time
Wat was er eerder.. het kip of het ei?
Een designer die zich bezighoud met handwerk modellen, prop styling en art diretie.
Ze maakt inspirerende beelden en speelt met spreekwoorden.
http://www.kylebean.co.uk/about/

Danny Allison

Een illustrator die hele gave inspirerende beelden creëert.
Bijvoorbeeld hierboven het idee dat woorden & uitspraken pijnlijk kunnen zijn voor anderen

http://www.dannyallison.co.uk/

Loren Kulesus

Loren Kulesus en Kenjiro Yamakawa  vormen samen het designer bureau KLYK wat gevestigd is in NYC.
http://www.lasercuttingshop.com/blog/ 

Guerilla campgne Unicef

unicef_landmijn
Coole guerilla stunt van bureau Leo Burnett voor Unicef. Op stations en drukke winkelstraten werden stickers gelegd waarvan op de bovenkant de structuur van de tegels geprint was.
De stickers lagen met de plakkende kant naar boven en niets vermoedende voetgangers liepen er zo overheen. Wanneer het ‘slachtoffer’ de sticker onder zijn voeten opmerkte zag hij een afbeelding van een landmijn geprint. Daaronder stond de tekst dat ze in een ander land nu een ledemaat kwijt zouden zijn geweest. Een p(l)akkende methode om aandacht te vragen voor een (nog steeds) erg groot probleem.
crossmarks.nl

donderdag 10 maart 2011

Kunst voor 1900



Jan Frans van Dael - stilleven
1815
http://www.artcyclopedia.com

Michelangelo - plafond Sixtijnse kapel
1508/1512

Rembrandt van Rijn - De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp
1632



dinsdag 8 maart 2011

Reclame op je kont

The ad agency DDB Auckland altered benches to press an advertisement for Superette, a clothing chain in New Zealand, into the bare legs of people who sit on them. They read “Short shorts on sale Superette”

Nieuwe goedkope manier van reclame maken,
maar denk niet dat wij vrouwen heel blij zijn met een stempel op onze kont.
cubeme.com

maandag 7 maart 2011

Emily Forgot

Schilderingen in een winkelcentrum die tevens de weg wijzen.
emilyforgot.co.uk


vrijdag 4 maart 2011

LLove hotel Tokyo

Super artistieke kamers, een nacht om nooit te vergeten..
The LLOVE concept was created by Suzanne Oxenaar, Artistic Director of the LLOYD HOTEL & Cultural Embassy in Amsterdam. Over 50 designers have contributed to the Lloyd Hotel. Coinciding with DESIGNTIDE TOKYO, LLOVE presents Dutch design by Richard Hutten, Joep van Lieshout, Pieke Bergmans, Scholten & Baijings and Thonik. Japanese designers Ryuji Nakamura, Hideyuki Nakayama, Hiroko Nagayama have also designed guest rooms.